Ένα υγιεινό και γευστικό πρώτο πιάτο για το τραπέζι σας, αλλά και ένα ελαφρύ γεύμα για την επόμενη, ώστε να διορθώσετε τυχών παρασπονδίες.

Υλικά
1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα
10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κεσαδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τη σάρκα της κολοκύθας κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι , πιπέρι και τα κάστανα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα μας με τη ράβδο. Σερβίρουμε στο πιάτο, ρίχνουμε στο κέντρο μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr