Σπιτική Γιαουρτόπιτα

Ένα γλυκό με πρώτη ύλη το γιαούρτι. Σχετικά μέτριων θερμίδων, ανάλογα πάντα με την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
250γρ μαργαρίνη
3 κ. γλυκού baking powder
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτάκια βανίλια σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά όσο συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το κονιάκ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα (στα πρώτα 20 λεπτά περίπου) σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα για να μην καεί η επιφάνεια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr