Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά. Καρφώνουμε τη μελιτζάνα με ένα μακρύ πιρούνι και τη βάζουμε στη φλόγα από ένα φλόγιστρο γυρίζοντάς την συνεχώς ώστε να καπνιστεί και όχι να καεί. Όταν η πρώτη μελιτζάνα έχει μαλακώσει αρκετά την αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες δύο μελιτζάνες. Ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr