Σπιτική κασερόπιτα

Υλικά
2 φύλλα ζύμη κουρού
700γρ κασέρι τριμμένο
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Αναμιγνύουμε το τυρί με το αυγό και το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σε αυτό το ένα φύλλο κουρού ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας και 1-2 πόντοι από τα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο κουρού. Ενώνουμε τα πλαϊνά κομμάτια του φύλλου με το επάνω φύλλο ώστε να ενωθούν και να μην επιτρέψουν στη γέμιση να ξεφύγει. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το επάνω φύλλο σε αρκετά σημεία. Λαδώνουμε το επάνω φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα) μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr