Ένα δροσερό γλυκό χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά. Μαζί με ένα ποτήρι γάλα μπορεί να αποτελέσει ένα καλό πρωινό ή ελαφρύ βραδινό.

Υλικά
300γρ κεράσια
200 γρ μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το ½ φλιτζάνι ζάχαρη , ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα στρογγυλό ταψί ρίχνουμε το μίγμα της μαργαρίνης με τη ζάχαρη και στρώνουμε τον πυθμένα με τα κεράσια τα οποία έχουμε πλύνει και τους έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.
Φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη με την οποία περιχύνουμε τα κεράσια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε πιατέλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr