Σπιτική κολοκυθόσουπα με πάπρικα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Ταξιδέψτε ζεστά και αρωματικά δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. πάπρικα
6 φετούλες μπέικον
6 κ.σ. γιαούρτι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο Χωριό να ζεσταθεί. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και την καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε μέσα την πάπρικα. Προσθέτετε 4-5 νεροπότηρα νερό, αλατίζετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν τουλάχιστον για 45 λεπτά και μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ. Κόβετε το μπέικον σε μικρά-μικρά κομματάκια. Το σοτάρετε σε ένα σαγανάκι χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό και να μοσχομυρίσει. Το ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνετε να κρυώσει. Αφήνετε τη βρασμένη κολοκύθα να κρυώσει και την περνάτε μαζί με το ζουμί που έβρασε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα βελούδινο μίγμα. Την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα , την δοκιμάζετε , προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και την αφήνετε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και την διατηρείτε ζεστή. Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας την επιφάνεια της σούπας με το ψημένο τραγανιστό μπέικον.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr