Σπιτική κρεατόπιτα από το κρέας που περίσσεψε

Υλικά για τη ζύμη
1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση
2 μεγάλες ντομάτες
10 φέτες του τοστ τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών
2 φλιτζάνια κρέας που έχει περισσέψει (π.χ. αρνί ψητό, ή χοιρινό)

Εκτέλεση
Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ αφράτη και κολλάει θα πρέπει να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι ολικής μέχρι η ζύμη μας να μπορεί να ανοιχτεί με τον πλάστη σε φύλλα. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί στο οποίο έχουμε σχεδιάσει να φτιάξουμε την πίτα μας. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε. Από πάνω στρώνουμε το τυρί ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του φύλου και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με το κρέας. Τέλος πάνω από το κρέας απλώνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε αδειάσει από τα πολλά σποράκια και τις έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Ανοίγουμε ένα δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα μας. Κόβουμε το φύλλο που περισσεύει από το επάνω φύλλο και γυρίζουμε τα περισσεύματα από το κάνω φύλλο προς τα μέσα ώστε να καλυφθεί ένα μικρό μέρος από την άκρη του επάνω φύλλου και να κλείσει καλά η πίτα μέσα της τη γέμιση. Λαδώνουμε την πίτα με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά (χρειάζεται περίπου 50-60 λεπτά).

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr