Υλικά

250 γρ. ζάχαρη
500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
3 αυγά
Ξύσμα από πορτοκάλι

50 ml νερό
Χυμός από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε τα αυγά με 150 γρ ζάχαρη και προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκάλι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Για να φτιάξετε την καραμέλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά 100 γρ. ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Δεν ανακατεύετε γιατί θα σβολιάσει. Σε μικρά μπολάκια μοιράζετε το μείγμα της κρέμας και ρίχνετε από πάνω καραμέλα. Τα βάζετε σε ένα ταψί με νερό, που να φτάνει ως τη μέση των μπωλ και ψήνετε για 40΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr