Σπιτική λαγάνα γεμιστή με ελιά

Υλικά
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
50 γρ ροδέλες πράσινης ελιάς
1/2 φλιτζάνι λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό & σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Την αφήνετε μισή ώρα. Προσθέτετε το λάδι, το αλεύρι, την ελιά και ανακατεύετε. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την απλώνετε πατώντας με τα δάχτυλά σας ώστε να κάνει βαθουλώματα. Στη συνέχεια την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και την σκεπάζετε με μία καθαρή πετσέτα, αφήνοντάς τη να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της. Μετά αλείφετε λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι, ενώ πατάτε με τα δάχτυλά σας την επιφάνεια για να κάνετε σχήματα. Τέλος, ψήνετε μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr