Υλικά για περίπου 30 κομμάτια
200 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
½ πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
10 λουκάνικα γαλοπούλας
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα και τυρί γκούντα
3 αυγά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με το γιαούρτι και το αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη (είναι πολύ αφράτη) και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Χτυπάμε τα δύο αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά. Ανοίγουμε το μισό φύλλο με πλάστη, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το φύλλο στον πυθμένα έτσι ώστε να το καλύπτει όλο και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε πάνω από το φύλλο τις ροδέλες από τα λουκάνικα και τα τυριά και τα απλώνουμε να καλύψουν όλο το ταψί. Γυρίζουμε τις άκρες από το φύλλο προς τα μέσα ώστε να σκεπάσουν ένα μικρό μέρος από τη γέμιση. Ανοίγουμε και ένα δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω στην πίτα μας. Κόβουμε ότι περισσεύει και φροντίζουμε να εφαρμόσει το επάνω φύλλο καλά στο ταψί και να σκεπάσει όλη την πίτα. Πιέζουμε ελαφρά τις άκρες ώστε να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Χτυπάμε και το 3ο αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά της πίτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr