Υλικά

500 γρ. λευκά μανιτάρια λευκά ή agaricus.
λίγος μαιντανός
μισό ξερό κρεμμύδι

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός από ένα λεμόνι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
3-4 ποτήρια νερό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν είναι agaricus αφαιρούμε και τα μαύρα μουστάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Μόλις ασπρίσουν τα κρεμμύδια σοτάρουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το νερό χλιαρό, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσει η σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα στύβουμε το λεμόνι , διαλύουμε στο χυμό το αλεύρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr