Υλικά
1200γρ. δαμάσκηνα φρέσκα
600γρ ζάχαρη
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε πολύ μικρά κυβάκια. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά και μόλις λιγοστέψουν τα υγρά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε συνέχεια γιατί μπορεί να κολλήσει. Δοκιμάζουμε αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη βάζοντας μια μικρή κουταλιά σε ένα στεγνό και καθαρό πιάτο. Αφήνουμε να κρυώσει και με το δάχτυλό μας κάνουμε μια γραμμή χωρίζοντας τη μαρμελάδα σε δύο μέρη. Αν ξαναενωθεί τότε χρειάζεται λίγο βράσιμο ακόμη. Αν δεν ξαναενωθεί τότε είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr