Υλικά
800γρ. ώριμες μπανάνες (καθαρισμένες)
500γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι μαύρο

1 μασούρι κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό λεμόνι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις μπανάνες σε χονδρές ροδέλες και το μασούρι την κανέλα και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό η μαρμελάδα μας θα έχει πήξει. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φυλάσουμε σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr