Πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθάει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε απλά σάκχαρα.

Υλικά
1 κιλό σύκα
5 κουταλιές της σούπας στέβια
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα από το φλούδι τους και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη στέβια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Για να το διαπιστώσουμε αυτό ρίχνουμε σε ένα κρύο πιάτο μια κουταλιά, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κάνουμε στη μέση της μια γραμμή με το δάχτυλό μας. Αν δεν ξαναενωθεί το μίγμα τότε είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα και τη συντηρούμε στο ψυγείο αν δεν σκοπεύουμε να την καταναλώσουμε γρήγορα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr