Υλικά
400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ) τριμμένα
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό και 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
50 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει η πικρίλα και τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder. Τελευταίο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μελιτζανόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr