Σπιτική μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών

Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 πιπεριά Φλωρίνης βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
100γρ λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά.
Κόβουμε τα κοτσάνια και τις ψήνουμε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε και πάλι ολόκληρες στο φούρνο μικροκυμάτων για τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν πολύ.
Ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι, την πιπεριά, το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr