Υλικά
1 κιλό μήλα
150 γρ ζάχαρη
120 γρ μαργαρίνη
100 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
250 γρ αλεύρι μαλακό
Βανίλια
Αλάτι
Σταφίδες
Ουίσκι

Υλικά
Βάζουμε τις σταφίδες να πάρουν μια βράση και τις σουρώνουμε. Ενώ είναι ακόμα ζεστές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με ουίσκι. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες περίπου. Βάζουμε στο μίξερ 100 gr μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε λίγο μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για 3-5 λεπτά περίπου και μετά ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και την βανίλια. Μόλις η ζύμη τραβήξει το αλεύρι είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη σε ένα σκεύος να βράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 20 γρ. μαργαρίνης και λίγες από τις μαριναρισμένες σταφίδες. Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και την απλώνουμε στη βάση και στα πλαϊνά μιας φόρμας-ταρτιέρας. Ρίχνουμε τη γέμιση μήλου στη φόρμα-ταρτιέρα και κλείνουμε με κορδόνια χιαστί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr