Έρχεται από τη Θεσσαλία, αλλά σε πιο διαιτητική εκδοχή. Μια παραδοσιακή πίτα, με πολλά λαχανικά αλλά και αρκετή δόση πρωτεΐνης, λόγω τυριού και αυγών.

Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
400γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
3 αυγά
2 μέτρια κολοκύθια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το λάδι, το τυρί, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τα κολοκύθια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη μας θα είναι αρκετά αραιή, περίπου όπως είναι η ζύμη του κέικ. Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό τη ζύμη μας. Με το χέρι μας την απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο το ταψί και να έχει παντού το ίδιο ύψος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr