Υλικά
1 φλιτζάνι γαρίδες μικρές, 1 φλιτζάνι μύδια καθαρισμένα καλά και 3 μικρές καραβίδες
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από τα θαλασσινά που έβρασαν

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι αρακά και κολοκυθάκι ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό βράζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες για 7-8 λεπτά. Κρατάμε το ζωμό που δημιουργήθηκε γιατί θα τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον αρακά, το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και προσθέτουμε το μισό ζωμό και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να βράσει. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τις γαρίδες, τις καραβίδες και τα μύδια και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Παρατηρούμε αν όλα τα μύδια που προσθέσαμε άνοιξαν και όποιο δεν άνοιξε το πετάμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr