Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 αυγό
¾ φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
1 βανίλια
500 γρ. αλεύρι φαρίνα απ (ίσως και λιγότερο). Όσο χρειαστεί δηλαδή, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας

2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας κανέλλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας αρκετά μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι τάρτας την ζύμη κρατώντας το 1/4 στην άκρη για το τελείωμα. Ανακατεύουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και με την κανέλλα. Προσθέτουμε στο ταψί με τη ζύμη, το μίγμα με τα μήλα. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια τα οποία τα βάζουμε στο ταψί χιαστί φτιάχνοντας το γνωστό σχήμα της Πάστα Φλώρα, καλύπτοντας ελαφρά τα μήλα μας. Ψήνουμε στους 170 για 45′ περίπου. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr