Υλικά
400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 αυγά
1 1/2 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 μεγάλες πατάτες
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν λίγο τις καθαρίζουμε. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα από χοντρό τρίφτη και τα λουκάνικα γαλοπούλας. Προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, το γάλα, το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr