Υλικά
1200γρ κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
5 αυγά
Λίγο αλάτι
60γρ κορν-φλάουερ

2 χούφτες αλεύρι καλαμποκιού
1 χούφτα νερό
Λίγη μαργαρίνη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Κάθε 10 λεπτά στίβουμε με τα χέρια μας τα κολοκύθια για να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους έτσι ώστε μετά από 1 ώρα να έχουμε τα κολοκύθια μας όσο γίνεται χωρίς υγρά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκύθια, το γάλα, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα αυγά και το κορν-φλάουερ. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με τη μία χούφτα αλεύρι. Προσθέτουμε το μίγμα μας και από πάνω πασπαλίζουμε με τη δεύτερη χούφτα αλεύρι. Στο τέλος πασπαλίζουμε με μια χούφτα νερό την επιφάνεια. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15-20 λεπτά στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr