Η υγιεινή εκδοχή της πίτσας. Καθόλα μεσογειακή με ελάχιστα λιπαρά και πολύ λίγες θερμίδες.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και αρωματικά
6 φέτες μοτσαρέλα χαμηλή σε λιπαρά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
16 μαύρες τσακιστές ελιές (χωρίς κουκούτσι)
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C .
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 220 ml νερό.
Ζυμώνετε για 5 λεπτά.
Σκεπάζετε το ζυμάρι και το αφήνετε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, ή μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και την πλάθετε σε δύο λεπτά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια τα οποία τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει.
Απλώνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τις φέτες με τα κόκκινα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις ελιές και το θυμάρι.
Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί, κόψτε τη και σερβίρετέ την αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr