Υλικά
700 γρ. λευκά μανιτάρια
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη γραβιέρα
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό

Λίγο αλάτι
3 κουταλιές κρύο νερό
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το κρύο βούτυρο και το δουλεύετε με τα δάχτυλα, τρίβοντάς το, μέχρι να σχηματιστούν μικρά τρίμματα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το νερό και το αυγό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Την τυλίγετε με ελαστική μεμβράνη και την βάζετε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Την βγάζετε από το ψυγείο, την ανοίγετε και την απλώνετε σε μια φόρμα τάρτας, την οποία όμως έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Την ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια , τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια ρευστή κρέμα. Προσθέτετε το τυρί, αλάτι πιπέρι και τα μανιτάρια. Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα και ψήνετε για 40 περίπου λεπτά στους 180ο C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr