Μια γευστικότατη σούπα, για πρώτο ή και κυρίως γεύμα.

Υλικά
Περίπου 500γρ σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
3 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο
5 κόκκους μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τη σάρκα της κολοκύθας κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι , μπαχάρι και τα κάστανα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το μπαχάρι και πολτοποιούμε τη σούπα μας με τη ράβδο. Σερβίρουμε στο πιάτο, ρίχνουμε στο κέντρο μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr