Yλικά
3 κιλά φρέσκο ανθότυρο
2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
14 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας ή Βούτυρο ελαφρύ Soft Χωριό
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Eκτέλεση
Σε ένα μπολ χοντροκόβουμε το ανθότυρο με το χέρι.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βουτυρώνουμε με αρκετό Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας (ή Βούτυρο ελαφρύ Soft Χωριό) ένα αντικολλητικό ταψί και το πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι.
Ρίχνουμε το μίγμα και αφού στρώσουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr