Ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε άρωμα στο πιάτο σας, χωρίς σάλτσες και λιπαρά. Εκμεταλλευτείτε τα καλά λιπαρά του ελαιολάδου και αρωματίστε το με φυσικά υλικά και πολλά αντιοξειδωτικά.

Υλικά
½ λίτρο ελαιόλαδο
10 κόκκους από 3 χρώματα πιπέρι (κόκκινο, μαύρο και πράσινο)
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε το ελαιόλαδο. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τους κόκκους από τα πιπέρια, το δενδρολίβανο και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη και όχι κομμένη.
Κλείνουμε το μπουκάλι για περίπου 10 ημέρες και στη συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο.
Θα έχουμε άρωμα, χωρίς να έχουμε προσθέσει αρωματικά μέσα στη σαλάτα μας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr