Ένας πολύ καλός συνδυασμός λαχανικών με ρύζι, με πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά.

Υλικά για 4 άτομα
½ μικρό λάχανο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο κομμένο με μέτρια κομμάτια, το καρότο και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης περίπου 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να ψηθεί το ρύζι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr