Υλικά
1 κιλό σταφύλι χωρίς κουκούτσι
1 κιλό ζάχαρη
4 κουτάκια βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για ένα 24ωρο. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μίγμα μας μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Θα καταλάβουμε αν έχει δέσει το σιρόπι βάζοντας μια κουταλιά σε ένα κρύο πιατάκι. Περιμένουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου. Με το δάχτυλό μας κάνουμε μια γραμμή στη μέση του σιροπιού. Αν το σιρόπι μείνει χωρισμένο στα δύο, τότε είναι έτοιμο. Αν ξαναενωθεί τότε θέλει λίγο ακόμη βράσιμο. Όταν το σιρόπι μας είναι έτοιμο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και για περίπου 10 λεπτά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο γεμίζουν τα σταφυλάκια μας με σιρόπι και γίνονται πιο φουσκωτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr