Υλικά
200 γραμμάρια μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
100γρ κακάο 
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
100γρ φράουλες αποξηραμένες κομμένες σε μικρά κομμάτια και μουλιασμένες σε 1 σφηνάκι κονιάκ
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο είδη αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τις φράουλες μαζί με το κονιάκ και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr