Υλικά
180γρ μαργαρίνη
280γρ ζάχαρη
3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
340γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
13γρ. baking powder
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε τον καφέ σε 1 φλιτζανάκι του καφέ βραστό νερό. Το προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και αφού ανακατευτούν καλά με το μίγμα μας, προσθέτουμε και το γιαούρτι. Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε καλά όλα μας τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα μας σε φόρμα για κέικ την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr