Σπιτικό κέικ με κουβερτούρα γάλακτος και πούδρα από φουντούκι

Υλικά
2/3 φλιτζανιού φουντούκια ψημένα
3 αυγά
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
150γρ κουβερτούρα γάλακτος

2/3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουτ. σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
1 βανίλια

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη και την αφήνουμε στην άκρη για να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα φουντούκια, το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε φόρμα για κέικ την οποία έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι ή ένα ξύλο για σουβλάκι και να βγαίνει καθαρό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr