Σπιτικό κέικ με μήλα και μαρμελάδα

Υλικά
½ πακέτο Χωριό Μαργαρίνη soft κλασικό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα χλιαρό
3/4 κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 βανίλια
½ κιλό μήλα
½ βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, 1 κούπα από το αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και τη μάγια. Τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να ηρεμήσουν για 5 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τη βανίλια. Προσθέτουμε μέσα, λιωμένη, τη Χωριό Μαργαρίνη soft κλασικό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε κάτω τη ζύμη. Στη συνέχεια απλώνουμε επάνω λίγη μαρμελάδα, ρίχνουμε τα φρούτα που έχουμε προηγουμένως κόψει και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το κέικ για μισή ώρα περίπου, ώστε να φουσκώσει λίγο. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για μισή περίπου ώρα στους 160C.

Πηγή : minervahorio.gr