Ένα κέικ με υψηλότερο περιεχόμενο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες συμπλέγματος Β.

Υλικά
240 γραμμάρια μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι ολικής άλεσης. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr