Φτιάξτε το δικό σας frozen yogurt, όχι με σκόνη από γάλα αλλά κανονικό γιαούρτι και υλικά που γνωρίζετε και γλιτώστε θερμίδες αλλά και χρήματα.

Υλικά
500γρ φράουλες
150γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το ρούμι και τα αφήνουμε έτσι για 2 ώρες. Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr