Το πιο εύκολο και υγιεινό παγωτό που έχετε φτιάξει ποτέ. Χωρίς συντηρητικά, απλά με φρούτα λίγη ζάχαρη και γάλα. Ένας έξυπνος τρόπος για να πίνουν και περισσότερο γάλα τα παιδιά. Για να τα δελεάσετε ακόμη περισσότερο, φτιάξτε το μαζί τους.

Υλικά
3 πολύ ώριμες μπανάνες
4 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Θέλουμε τις μπανάνες να είναι πολύ πολύ ώριμες, δηλαδή αρκετά μαυρισμένες απ’ έξω και μαλακές από μέσα.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ροδέλες σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.
Αυτός είναι και ένας καλός τρόπος να μην πετάτε ποτέ τις μπανάνες που λόγο της ζέστης μαύρισαν.
Περίπου 10 λεπτά προτού θελήσουμε να σερβίρουμε το παγωτό, βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια τις ρίχνουμε όπως είναι αρκετά παγωμένες στο μούλτι, μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά και αμέσως σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr