Σπιτικό παγωτό καρπούζι

Υλικά
600γρ καρπούζι καθαρισμένο από τη φλούδα και τα κουκούτσια
1 ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
200γρ ζάχαρη
2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το καρπούζι ώστε να γίνει χυμός. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό και το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, φροντίζοντας να το βγάζουμε ανά 1ώρα και να το χτυπάμε καλά για να γίνει αφράτο. Αν έχουμε παγωτομηχανή, μόλις κρυώσει το μίγμα μας το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr