Σπιτικό παγωτό μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
200ml κρέμα γάλακτος light
100γρ ζάχαρη
400ml γάλα χαμηλών λιπαρών
100γρ κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με 100ml γάλα. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τον πολτό της μπανάνας, το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε την παγωτομηχανή σε λειτουργία και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα μας. Το αφήνουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει καλά το παγωτό μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr