Υλικά 
330 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
130 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
100γρ κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το μισό γάλα και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη ζάχαρη και το κακάο έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές υγρό. Το βάζουμε στο ψυγείο και το παγώνουμε. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, το μίγμα κακάο ζάχαρης γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο της παγωτομηχανής. Μόλις το μίγμα μας έχει την κατάλληλη υφή, το βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και περιμένουμε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr