Μια παραλλαγή του χοιρινού για να μην βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια.

Υλικά
1,5 κιλό φιλέτο χοιρινό
1 συσκευασία βερίκοκα, αποξηραμένα
1 συσκευασία δαμάσκηνα, αποξηραμένα
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μπολ, ρίξτε το κονιάκ και μουλιάστε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλύντε το φιλέτο, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, βάλτε το ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανης μεμβράνης και χτύπησέ το με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξει. Αλείψτε το με το λάδι, αλατοπιπέρωστέ το και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε το επάνω στη λαδόκολλα. Απλώστε κατά μήκος του φιλέτου τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, και τυλίξτε το φιλέτο μαζί με τη λαδόκολλα σε ρολό. Δέστε το ρολό με τον ειδικό σπάγκο, βάλτε το σε ταψάκι και ψήστε το για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, ανοίξτε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα. Σερβίρετέ το κομμένο σε ροδέλες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr