Ένας τρόπος να συνδυάσετε μια άπαχη πρωτεΐνη όπως το κοτόπουλο με πολύ γεύση και χωρίς πολλές θερμίδες.

Μερίδες: 8


Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 μεγάλο μπρόκολο
6 μεγάλα καρότα
200 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
χυμός ενός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε σε χοντρά κομμάτια το μπρόκολο και το καρότο. Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαλακώσουν, αλλά να είναι λίγο τραγανά. Κόβετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια και τα βρασμένα λαχανικά. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε για 5 περίπου λεπτά. Σβήστε τα με το κρασί και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη. Βγάλτε τα από τη φωτιά, ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε τα στην άκρη.
Πλύνετε τα στήθη κοτόπουλου και στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε τα σε διαφανή μεμβράνη και χτυπήστε τα για να λεπτύνουν και να ανοίξουν. Τοποθετήστε τα ανοιχτά και γεμίστε τα κατά μήκος με τα λαχανικά. Τυλίξτε τα σε ρολά και δέστε τα με σπάγκο καλά. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και σοτάρετε από όλες τις πλευρές τα ρολά. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι μουστάρδα και σβήστε με αυτό τα ρολά. Αφήστε τα για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Κατά διαστήματα γυρίζετέ τα. Μόλις ψηθούν, αποσύρετε από τη φωτιά, βάλτε τα σε πιατέλα και, όταν κρυώσουν, κόψτε τα σε ροδέλες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr