Το τουρσί αποτελεί ένα εξαιρετικό τρόπο να δώσετε γεύση και πικάντικη διάθεση σε μια σαλάτα, χωρίς πολύ αλάτι και λιπαρές σως.

Υλικά
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
½ φλιτζανιού ξύδι λευκό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι αλάτι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Πλένουμε και στραγγίζουμε τις πιπεριές.
Τις αλείβουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει το φύλλο τους.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε το φύλλο.
Τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά (το σκόρδο κομμένο σε φετάκια).
Αφού τα βράσουμε για 3-4 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε το μίγμα.
Σε καθαρά και στεγνά βάζα μοιράζουμε τις πιπεριές και γεμίζουμε με το υγρό μίγμα που βράσαμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr