Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά

300γρ φέτα θρυμματισμένη
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό (να μπορούμε να βουτήξουμε το δάχτυλό μας χωρίς να μας κάψει) το ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να αρχίζει να βγάζει φυσαλίδες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε σε αυτό τη ζύμη μας φροντίζοντας να απλωθεί παντού και να έχει το ίδιοι πάχος. Ραντίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ψωμί μας στη μεσαία σχάρα του φούρνου και μετά ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς (το ψωμί μας θα πρέπει να είναι μέσα στο φούρνο και όταν προθερμαίνεται για να προλάβει να φουσκώσει ). Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει το ψωμί μας αρκετά και να ροδοκοκκινίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr