Υλικά
4 γλυκοπατάτες μεγάλες
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά μαργαρίνη
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζετε για περίπου 35 λεπτά τις γλυκοπατάτες. Τις τσιμπάτε με ένα πιρούνι και όταν τρυπιούνται τις αποσύρετε. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε, αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα. Σε ένα μεγάλο μπωλ τις λιώνετε με κουτάλα του πουρέ ή τις χτυπάτε στο μίξερ. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το γάλα για δύο λεπτά και το προσθέτετε στον πουρέ. Ρίχνετε τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές. Ιδανικός για να συνοδεύσετε μοσχαρίσιο κρέας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr