Υλικά
500γρ κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλη πατάτα
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
5 φλιτζάνια γάλα

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράζουμε την πατάτα. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες μαζί με το φλούδι (περίπου όπως οι φέτες από το πεπόνι). Βάζουμε τις φέτες της κολοκύθας στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αφού τις καρφώσουμε σε 3-4 σημεία με το μαχαίρι. Βγάζουμε τις φέτες της κολοκύθας από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Το ίδιο κάνουμε και με την πατάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και την πολτοποιημένη κολοκύθα και την πολτοποιημένη πατάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr