Ένα εξαιρετικό και γευστικό συνοδευτικό για τα κρέατά σας και όχι μόνο.

Υλικά
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
5 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε της μελιτζάνες στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αφού τις καρφώσουμε σε 3-4 σημεία με το μαχαίρι.
Εναλλακτικά τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και την πολτοποιημένη μελιτζάνα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Ταιριάζει υπέροχα με κοκκινιστά κρέατα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr