Ο στιγμιαίος καφές γενικότερα χαρακτηρίζεται κυρίως από δύο βασικά του συστατικά. Την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά του.
Τα αντιοξειδωτικά του, έχουν τα τελευταία χρόνια αποτελέσει αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω κυρίως της συσχέτισής τους με θετικές επιδράσεις στην υγεία μας, όπως για παράδειγμα στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ, στην καλύτερη λειτουργικότητα των αγγείων κα..
Η διαφορά θερμοκρασίας του καφέ δεν φαίνεται να επηρεάζει ούτε την περιεκτικότητα σε καφεΐνη ούτε τα επίπεδα αντιοξειδωτικών. Επίσης, ο ζεστός στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ φίλτρου, ενώ και τα δύο είδη στιγμιαίου καφέ έχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr