Τα ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά της παπάγιας

Πρόκειται για ένα εξωτικό φρούτο, που μόλις τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε διαθέσιμο στα ράφια των σουπερμάρκετ, φρέσκο ή αποξηραμένο. Ο λόγος για την παπάγια, που αν και δεν αποτελεί συχνή επιλογή, εν τούτοις προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών με ευεργετικές ιδιότητες.

Αρχικά, η παπάγια είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό κι ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα, μια μικρού μεγέθους παπάγια, καλύπτει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C για υγιείς ενήλικες, αποδίδοντας μόλις 68 θερμίδες. Από την άλλη, περιέχει σημαντικά ποσά φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, η βιταμίνη Α, το φυλλικό και το παντοθενικό οξύ.

Τέλος, η παπάγια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και καροτενοειδή, όπως β-καροτένιο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και λυκοπένιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr