Τα ω3 λιπαρά αναστέλουν τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων του στήθους

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον γύρω από το ρόλο της διατροφής σε σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου.
Νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του κέντρου έρευνας για τον καρκίνο Fox Chase και του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έρχονται να αναδείξουν το ρόλο μιας κατηγορίας λιπαρών οξέων, των ω3 λιπαρών, στην αντιμετώπιση του καρκίνου του στήθος.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ω3 λιπαρά οξέα και τα προϊόντα τους σταματούν ή επιβραδύνουν τον πολλαπλασιασμό μιας κατηγορίας καρκινικών κυττάρων του στήθους των λεγόμενων τριπλά αρνητικών καρκινικών κυττάρων.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα ω3 δρουν προστατευτικά ενάντια όλων των καρκινικών κυττάρων, αλλά φαίνεται να είναι πιο δραστικά απέναντι σε αυτό τον τύπο κυττάρων.

Τα συμπεράσματα αυτά έρχονται να τονίσουν για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της συστηματικής πρόσληψης των εν λόγω λιπαρών , μέσα από την κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως η σαρδέλα, ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί και πολλά άλλα, καθώς και από την κατανάλωση ξηρών καρπών όπως τα καρύδια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr