Τα πιο γευστικά μπακλαβαδάκια με μέλι που φάγατε ποτέ από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκη

Γιορτές είναι. Δώστε τόπο στη γεύση. από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για μπακλαβά
1 κιλό καρυδόψιχα
2 κ.σ. κοφτές τριμμένη κανέλα
1 κ.σ. γαρίφαλα λεπτοκοπανισμένα στο γουδί
10 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας
350 γρ. καλό μέλι

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Κατ’ αρχήν κοπανάτε τη καρυδόψιχα στο ξύλινο γουδί να σπάσει σε μικρά κομματάκια. Τα αδειάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τη κανέλα και τα κοπανισμένα γαρίφαλα. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι. Προσθέτετε τις 10 κουταλιές ζάχαρη και ξανανακατεύετε. Αφήνετε τη γέμιση να περιμένει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας μέχρι να γίνει υδαρές χωρίς να καεί. Με ένα πινέλο αλείφετε ένα ταψί καλά με βούτυρο. Βάζετε 2 φύλλα κρούστας να καλύψουν τον πάτο και τα πλαϊνά και τα αλείφετε με μπόλικο βούτυρο. Πασπαλίζετε με 3 κουτ. σούπας γέμιση τα κάτω φύλλα. Τοποθετείτε ένα φύλλο από πάνω και πασπαλίζετε με λίγη από τη γέμιση. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση κρατώντας δύο φύλλα για το τέλος. Σκεπάζετε το μπακλαβά με τα δύο τελευταία φύλλα. Συγυρίζετε τα άκρα του γύρω-γύρω και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τον περιχύνετε με ότι βούτυρο έχει μείνει. Τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην γίνουν τα φύλλα του πολύ σκούρα για περίπου 1 ώρα. Όσο ψήνεται ο μπακλαβάς ζεσταίνετε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βγει και ενώ είναι ακόμα ζεστός τον περιχύνετε με το ζεστό μέλι. Τον αφήνετε να τραβήξει για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν τον κόβετε και τον σερβίρετε σε πιατέλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr